Berita!!? - Bayi 18 Bulan Parah Dilenyek Kereta IbuIbu menyuruh saya mengambil kotak piza di dalam kereta dan ketika itu saya sedar adik bermain di kawasan berhampiran.

Tapi saya tak tahu bagaimana kereta itu boleh bergerak dan mengundur sehingga melanggar adik,” kata Nur Izati Nafisah, 14, kakak Mohd Ilman Sadiq Mohd Abd Hakim, 18 bulan, yang terperosok di bawah kereta milik ibunya petang kelmarin.

Nur Izati berkata , kotak makanan segera itu berada di tempat duduk belakang namun dia mengambilnya dari arah tempat duduk pemandu.

“Saya tidak menyangka kereta itu boleh berundur dan merempuh adik yang berdiri di belakang kereta. Saya terus terpaku selepas kereta itu berundur sehingga melepasi pagar dan adik berada di bawahnya,” katanya yang ditemui di rumahnya di Taman Desaru Utama, Bandar Penawar dekat sini, semalam.

Nur Izati yang bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Penawar berkata, keadaan menjadi lebih cemas apabila jiran dan orang ramai berusaha untuk mengeluarkan Ilman tetapi gagal, hinggalah mereka sepakat mengangkat kereta bagi mengeluarkan adiknya itu.

“Saya lihat ibu, adik dan beberapa jiran lain menangis menyebabkan saya lebih panik, namun hakikatnya saya tidak berniat mengapa-apakan adik apatah lagi menyebabkan dia cedera.

Saya amat menyayanginya lebih-lebih lagi dia adalah adik bongsu yang manja dan bijak,” katanya.

Jirannya, Roslilawati Supardi, 42, berkata, ketika kejadian, dia mengemas halaman rumah dan melihat sendiri bagaimana Ilman dirempuh kereta milik ibunya itu sebelum terperosok di bawah kereta.

“Saya menjerit sekuat hati sebelum beberapa jiran bergegas datang bagi membantu mengeluarkan Ilman-Sumber-

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Lain!!?