Tahukan Anda!!? - Penghinaan Terhadap Nabi Musa A.S di Olimpik 2012Gambar di atas: Dikatakan bahawa Nabi Musa dihanyutkan oleh ibunya di Sungai Nil kerana bimbang akan tentera Firaun yang akan membunuh mana-mana bayi lelaki yang lahir pada masa itu. Lihat gambar bayi itu, yang sedang tidur dan dibawa secara 

perlahan-lahan upacara pembukaan Olimpik 2012, menggambarkan bahawa bayi tersebut adalah Nabi Musa A.S yang sedang dihanyutkan diatas Sungai Nil ketika waktu malam.Selepas itu dalam gambar ini muncul pula patung seolah-olah ahli sihir yang memegang tongkat. Kita pernah dengar cerita-cerita mengenai Nabi dan Rasul kita termasuklah Nabi Musa kan. Nabi Musa A.S mempunyai tongkat yang mempunyai kuasa dan itu adalah mukjizat yang diberikan Allah SWT kepada beliau. Nabi Musa A.S menggunakan tongkat itu untuk membelah laut setelah mendapat petunjuk dari Allah SWT bagi menyelamatkan kaumnya Bani Israel untuk melarikan diri dari dikejar Firaun Laknatullah.

Dan dengan kuasa Allah SWT laut itu terbelah dua dan ketika Firaun melintasinya, laut itu kembali seperti sedia kala dan menenggelamkan Firaun dan pengikutnya.
Gambar ini adalah satu penghinaan kepada Islam umumnya. Mereka menggambarkan Nabi Musa A.S sebagai ahli sihir tersebut. Dikatakan ketinggian Nabi Musa adalah 40 hasta.

1 HASTA = 45.72 CM
40 HASTA = 1828.8 CM
1828.8 CM = 18.2 M

Bukankah ketinggian ahli sihir itu lebih kurang 18 meter ??? Wallahu’alam.. Semoga kita tidak tergolong dalam golongan yang mengagumi acara itu kerana percayalah banyak lagi bukti-bukti upacara penyembahan syaitan dan penghinaan kepada Islam berlaku pada acara itu. Cuma kita menyedarinya ataupun tidak sahaja.

Sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui,
Sama ada baik ataupun yang buruk.
Jadi banyak-banyakkan lah meminta ampun kepadaNya.
InsyaAllah, Dimakbulkan doa kita semua..
Amin, Assalamu’alaikum.


-Sumber-

2 comments:

 1. Assalamualaikum,

  Saudara bagi saya pendapat ttg ketinggian Nabi Musa A.S itu salah. Jika mereka (Yahudi) benar2 telah menggambarkan ketinggian Nabi Musa sedemikian rupa ketika upacara diatas. Maka mengapa baby (seolah2 gambaran Nabi Musa A.S) itu lebih besar dari pada patung Ahli sihir (kononya Nabi Musa) tersebut.

  Ini kita dapat tahu bahawa mereka hendak mengHIGHLIGHTkan Apa yg hendak mereka sampaikan kepada para tetamu (umumnya ahli masonic baru dan lama) bahawa mereka bangsat yg TERPILIH.

  Allah memberitahu kita bangsa yang diciptakanNYA yg paling besar adalah bangsa Add iaitu kaum Nabi Hud A.S

  Yg lain semua mungkin sbsar kita sahaja, kerana apa? Logiknya lihatlah Tempat menyimpan Mumia Firaun bersalut emas itu. Sebesar tinggi org2 eropah,arab,china .....yg dikatakan hidup sezaman dgn Nabi Musa Bahkan lebih Awal lagi (spt kisah firaun menghadiahkan puterinya Siti Hajar kepada Nabi Ibrahim A.S. Maka ketinggian mereka lebih kurang itu sahaja.

  Wallahualam.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Lain!!?